Ja, vi diskuterar det fortfarande. Cookie har väl i stort gått med på dubbelnamn, med mitt sist, men jag vill inte trampa fötter och är det inte hundra procent rätt så är det inte.

Igår, när vi drack sprit efter ringköpet kom jag på en sak.

Mina föräldrar stavade vårt efternamn annorlunda mot idag när jag var liten. Detta för att min farfar fått för sig att det skulle stavas så. När jag var ungefär sex-sju år undersökte pappa hur det egentligen låg till, tittade i gamla kyrkböcker och… vad man nu gör när man kollar upp gammal släkt. Han såg att det skulle stavas som vi har det nu och ändrade stavningen. Utan att berätta för mamma.

Så min mamma och min pappa gick med olika efternamn i typ ett år, innan min mamma upptäckte att pappa hade börjat stava deras efternamn annorlunda. Sen köpte han en ny skylt till vårt hus med det nya efternamnet i Grekland och häpp! så bytte vi till den stavning som stod i kyrkböckerna.

Farfar envisades däremot med att stava vårt efternamn… konstigt.

Summa summarum: vi kanske ska ta den andra stavningen, så att Cookie känner sig mer bekväm med det? Är säker på att avsnitt trehundratrettiosex kommer snart…

Annonser